Беше въпрос на време бестселърът на Елена Феранте да бъде екранизиран.

...
Беше въпрос на време бестселърът на Елена Феранте да бъде екранизиран.
Коментари Харесай

Сериалът, който всички момичета очакват, ще е на екран през ноември

Беше въпрос на време бестселърът на Елена Феранте да бъде екранизиран. HBO, RAI Fiction и TIMVISION стоят зад продукцията на сериала, към който имам доста високи упования – нямат право да се провалят, пресъздавайки един шедьовър. Като се добави и епичният каст, за който всички в Италия знаеха, в действителност съм любопитна какво ще видя на 19 ноември по HBO.

Сюжетът ще се разгърне в 8 епизода и ще следва книгата. Започва от момента, в който най-важният човек в живота на старата Елена, приятелката й Лила, изчезва безследно. Тогава Елена стартира да написа историята на Лила и на тяхното 60-годишно другарство, датиращо от времето, когато са били още деца. Действието се развива в Неапол и обгръща съвсем целия им живот.

На кастинга за функциите в „ Гениалната другарка “ се явиха 9000 деца и 500 възрастни, всички от региона Кампаня в Южна Италия – някои артисти, други не. В последна сметка през игления връх минаха 2 девойки и 2 по-възрастни актриси (Елена и Лила), 150 артисти и 5000 статисти. За да се пресъздаде кварталът, разказан в романа, са издигнати 14 фасади на здания, както и декори на черква и тунел. Специално за продукцията са ушити 1500 истински костюма.

В „ Гениалната другарка “ Елена Феранте е съсценарист, дружно с Франческо Пиколо, Лаура Паолучи и Саверио Кастаньо. Режисьор е Саверио Костанцо, а измежду изпълнителните продуценти е и Паоло Сорентино.

Ако към този момент ви побиват тръпки, има за какво. „ Гениалната другарка “ се обрисува като нещо огромно.



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР